Månadsarkiv: april 2012

Arresteringar av palestinska barn och ungdomar

Organisationen Defense for Chidren International — Palestine Section (DCI-PS) har nyligen gett ut en omfattande rapport om hur israeliska militären (IDF) behandlar palestinska barn/ungdomar som blir arresterade.

Barnarresteringar i Beit Ummar

Vi befinner oss i Beit Ummar en liten by 15 min norr om Hebron. Staden är känd i Palestina för i princip en enda sak, barnarresteringar.

Huset i ingenmansland

Abdallahs hus var det enda i byn Shweikeh som hamnade mellan Gröna linjen och muren, vilket innebar att han blev fast i ett ingenmansland. Han fick inte ta sig över gränsen mot Israel och skulle han till Shweikeh, byn där han bor, så måste först militären komma och öppna grinden som finns i muren.

Morgon vid Tarqumia Checkpoint

Klockan är 03:00 väckarklockan ringer jag går upp och tittar ut genom fönstret. Det är mörkt ute och ser ut att vara en kall morgon, dags att bege sig till Tarqumia terminalen [1] för dagens första arbetsuppgift.

”Jag vill ha fred och jag vill ha mina rättigheter”

Hon vill göra skillnad och hon vill göra det genom att ge människor kunskap om deras rättigheter. Men innan hon kan hjälpa andra måste hon börja med att hjälpa sig själv. Det gör hon genom att själv bli medveten om de rättigheter hon har.

Tjejsnack och tårgas

Tystnaden lägrade sig. ”Är du rädd,” frågade en av tjejerna. ”Lite,” svarade jag, fast egentligen var jag inte rädd, kände bara en stor obehagskänsla. ”Är du rädd,” kontrade jag. ”Ja,” svarade hon.