Månadsarkiv: september 2012

Omringad

Avskild från sitt land, sin by, sina träd, sammankopplad men världen via en tunnel som någon annan bestämmer över. Fängelse eller vardag på Västbanken?

Drömmen om Jerusalem

Visst har jag drömt om Jerusalem! Och nu är jag äntligen på plats! Efter två veckor är jag fortfarande överväldigad av att få finnas en tid mitt i mötet mellan öst och väst, mellan omvälvande historia och konfliktfylld nutid, mellan tre världsreligioner: judendom, kristendom och islam…

Att fostras till att bli soldat

Att växa upp i Israel innebär att militären blir en del av din vardag, och att din uppväxt syftar till att förbereda dig för att bli en bra soldat. [i]

De går skilda vägar

Det är fredag kväll och vi är alla på patrull. Den israeliske sergeanten, med ett amerikansktklingande filmstjärnenamn, och vi följeslagare. Vi står halvvägs upp för backen till bosättningen Kiryat Arbat som ligger vid Hebrons nordvästra utkant. Härifrån har vi 360 graders fri sikt.

Vatten på olika villkor

Ezra är en man som engagerar sig i otaliga projekt runt om i South Hebron Hills. Vi är just på väg hem från Susiya när hans välkända, lite misshandlade vita jeep stannar till bland tälten, och ett gäng med israeliska fredsaktivister klättrar ur.