Månadsarkiv: maj 2013

Den blomstertid nu kommer

Snart är skolan slut för detta läsår— inte bara i Sverige -  över nästan hela världen närmar sig skolavslutning för barn och ungdomar. Palestina är inget undantag.  Sista veckan i maj är läsåret över för denna gång och normalt är alla barn glada och förväntansfulla inför sitt lov. Men detta år är kusinerna Khadeeja och Hind mest rädda och nervösa.

Turister mot ockupationen

Hebron är en av de äldsta och längst bebodda platserna på jorden. Det är en historiskt-religiöst viktigt plats för troende judar, kristna och muslimer eftersom dess grundare, Abraham, tros vila här.

"Fotboll vet inga gränser"

Hapoel Tel Aviv är historiskt en av de stora klubbarna i Israel. Klubben har vunnit ligan 13 gånger, och man har många supportrar i landet. Hapoel Tel Aviv är dock en klubb som har andra mål än att bara vinna pokaler, de vill också påverka situationen de verkar i.

Varje kastad sten är ett misslyckande

I ett hus i Tel Rumeida, granne med Hani Abu Heikel, pågår alltid aktiviteter. Här ryms föreningen Youth Against Settlement, som aktivt arbetar för att få ett slut på ockupationen.

“Vi vägrar att hata och vi vägrar att lämna"

Efter två veckor här kan jag konstatera att jag bär på en märklig och nästan lite trasig känsla inombords. Två fantastiska folk som bokstavligt har en mur emellan sig och där allt färre och färre broar finns men där många fortsätter kämpa för en hållbar fred.