Månadsarkiv: november 2016

Historien om huset i Qawawis

Palestinier på Västbanken som bor i område C [1] på Västbanken är ofta speciellt utsatta för trakasserier och påtryckningar och den här texten handlar om när en familj tvingades överge sitt hem i dalgången Qawawis på Västbanken.

Mardröm eller den stora vinsten?

Den 42-årige Nidal Abu Hamed berättar om sin vardag som palestinsk byggarbetare i Israel. Många avundas honom men han känner sig bara trött. Hans arbetsdag börja klockan 2 på natten när han ska börja köa vid terminalen 300 som är gränsövergången från Bethlehem till Jerusalem.

Var är jämställdheten? Kvinnor under israelisk ockupation

Kvinnorna kunde ha haft det bättre men de tvingas leva i en annan tid än vår. Förutom det hade också bruden otur.

En vanlig fåraherde

För någon vecka sedan så var jag och en kollega med när en israelisk bosättare trakasserade en palestinsk fåraherde. Den händelsen i sig, vad som hände då och bakgrunden till den, finns i ett tidigare resebrev. [1] Den här texten handlar om fåraherden som drabbades, Jibrin [2] och hans familjs tillvaro.

En viktig del i en framtida fredsprocess

Samar Hawila är både palestinier, kristen och israel. Vi har träffat henne för att prata om hennes kamp för sina rättigheter och varför situationen för palestinska arabiska medborgare i Israel bör uppmärksammas globalt.

En by återuppstår

Kan man bo i en ruin? Att kunna bo kvar på sin egen mark är det viktigaste för Muhammad Saher. Han lever ett enkelt och ganska ensamt liv med sin lilla familj i Shoshahle. Än så länge, för här ska historiska hus återställas och deras ägare ska återvända.