Månadsarkiv: januari 2017

Tårgas, tårar och tid att gå vidare

I våra artiklar försöker vi presentera vanliga människor och vanliga familjer med vanliga öden. Men det kan inte finnas vanliga familjer i den Israelkontrollerade delen i hjärtat av Hebron. De är inte vanliga för att de inte kan ha ett vanligt familjeliv som andra familjer i fredliga länder. Deras sätt att föra motstånd mot den israeliska ockupationen är utöver det vanliga. En av sådana extraordinära familjer är Nisreen Al Azzehs familj.

Kvinnokraft i ett flyktingläger

– Min mor bär nyckeln till vårt hem i en kedja runt halsen. Jag har inte hjärta att säga till henne att huset för länge sedan är rivet och att bosättare byggt hus på vår mark.
Orden kommer från Islam Jameel, en sex-barns- mamma jag träffar i Aida Refugee Camp. Det är om palestinska flyktingläger denna reserapport kommer att handla. Om svårigheter men också om en stark vilja att göra vad man kan för att förändra det som går att påverka.

Vet du vart frukten kommer ifrån?

Under min sista vecka som följeslagare blir det tydligt hur vi konsumenter i Sverige kan bidra till rättvisa genom medvetna köpval. Du kan bidra.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page