Ann-Sofie Lasell

Ann-Sofie Lasell är gävlebo, med anknytning till Jämtland och Dalarna. Ann-Sofie har lång erfarenhet som socionom och chef inom kommun och landsting och driver sedan åtta år konsultföretag, främst inriktat mot organisations- och ledarutveckling. Ann-Sofie har sedan länge ett stort kyrkligt engagemang med uppdrag såväl lokalt som nationellt. Därtill ett genuint internationellt intresse, särskilt för Mellanöstern och Burma.

Reserapporter av Ann-Sofie Lasell

Jag vill berätta om Sarah

Jag träffade Sarah första gången när hela vårt Hebron-team var till South Hebron Hills tillsammans med några från föregående team, under våra överlämningsdagar. Vi var på ett kort besök i byn Um al-Kher för att bli introducerade till situationen och arbetet där. Följeslagarna har med sin närvaro försökt att underlätta för byborna som bor granne med bosättningen Karmel. Det är endast en smal grusväg och ett högt staket som skiljer den palestinska byn och den israeliska bosättningen åt. Ibland blir byborna utsatta för angrepp från bosättarna, som kastar stenar på deras tält och skjul eller på deras djur.

En israelisk familj i norr

 Titta, så vackert det är, vilken fantastisk natur! Det här blickar jag ut över varje morgon när jag lämnar dottern på dagis. Keren pekar ut över Genesarets sjö. Vattnet ligger lugnt och stilla och på andra sidan ser man Tiberias.

Beit Ummar

 Den som kastar sten ska naturligtvis betala sitt pris för det. Men att isolera ett samhälle på det sätt som skett med de blockerade infartsvägarna, är kollektiv bestraffning, säger borgmästaren i Beit Ummar.