Anna Laurell

Anna Laurell är ursprungligen från Linköping men bor sedan några år tillbaka i Göteborg. Hon har en kandidatexamen i globala studier med inriktning mot freds- och konfliktstudier och studerar nu en masterutbildning offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet. Anna har en bakgrund inom Röda Korset där hon bland annat varit engagerad som krisstödjare och flyktingguide samt är engagerad i Falling Whistles, en ideell organisation som arbetar för fred i Kongo-Kinshasa.

Reserapporter av Anna Laurell

För barnens skull

Klockan är fyra på morgonen, det är mörkt ute och småkyligt i luften och jag befinner mig i en taxi på väg till Qlandiya checkpoint, en vägspärr i form av en stor terminal för passage genom muren. Qalandiya är en av de största vägspärrarna på Västbanken som tillsammans med muren isolerar förorter och städer norr om Jerusalem från stadens centrum.

De fruktlösa träden

- Vårt liv var underbart, berättar Aziz el Turi för mig när vi sitter i skuggan utanför ett tält under den stekheta solen i Negevöknen. Två pojkar kommer släpandes på två stora dunkar med vatten. Aziz häller upp av vattnet och gör kaffe till oss över den öppna elden.