Bosse

Bosse har undervisat i samhällsorientering under större delen av sitt liv. Mestadels inom grundskolan men på senare år även med vuxna på folkhögskolor och SFI. Han har också erfarenhet av journalistik, vård av missbrukare och av arbete inom både jordbruk och skogsindustri.

Under många år har han varit engagerad i integration av flyktingar samt diakonalt arbete i en kristen församling. Efter ett par resor i Israel och Palestina som ytterligare fördjupat hand engagemang i humanitärt arbete har han genomgått Följeslagarprogrammets utbildning för att tjänstgöra hösten 2018.

 

Reserapporter av Bosse

-River dom så bygger vi!

I byn Khirbet Zanuta i South Hebron Hills på Västbanken möter vi en ung kvinna som är värd all respekt och beundran och förtjänar att uppmärksammas. Fatima Slymia, rektor vid Zanuta school tillhör en generation palestinska kvinnor som är med och utvecklar den unga staten Palestina.

Lugnet före stormen?

– Vi har haft tre månader utan problem med husrivningar, men nu har läget plötsligt förändrats till det sämre. Kanske kommer det att bli krig igen.
Vi sitter i ett tält i byn Susya i South Hebron Hills och pratar med Nasser Nawaja, fältarbetare för den israeliska organisationen B’ Tselem i Betlehem- Hebronområdet på södra Västbanken. (1)