Cajsa Olsson

Cajsa Olsson bor i Malmö, där hon arbetar som asylhandläggare på Migrationsverket sedan fyra år tillbaka. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap från Lunds Universitet. Efter studierna har hon bland annat läst ryska i Moskva. Hon har även engagerat sig i Amnesty International och Individuell Människohjälp eftersom arbete för mänskliga rättigheter länge varit av stort intresse.

Reserapporter av Cajsa Olsson

Burin – en måltavla för israeliska bosättare

En av det tiotal byar vi besöker regelbundet är Burin. Byn har två israeliska bosättningar, Yitzhar och Bracha, placerade på kullarna runt byn. Burins invånare är ofta utsatta för trakasserier och angrepp från bosättare. Första gången vi närmade oss byn såg vi brandröken på långt håll – stora, svarta moln som steg mot himlen.

”There is a problem in Yanoun”

”There is a problem in Yanoun”. Detta är det första byns ordförande, Rashed säger till oss när vi anländer till byn Yanoun på norra Västbanken måndagen den 2 augusti 2010. Han syftar på de israeliska bosättningarna och utposterna som omringar byn. Rashed har precis sett bulldozern som har börjat röja en ny väg från bosättningen, ner mot Yanoun.