Erika Ewers

Erika Ewers är uppvuxen på Öland, har en MSc i Violence, Conflict and Development från School of Oriental and African Studies i London samt en BA i Development Studies and Politics från samma institution. Erika är specifikt intresserad av urbant våld, internationell politik och migration med tidigare erfarenhet av att arbeta med UNHCR och med ideella organisationer i Sverige och Storbritannien. Under sin tid som följeslagare i Jerusalem ser hon fram emot att delta i det fredsarbete som pågår och hoppas att hennes närvaro kan bidra till en tryggare vardag för den utsatta civilbefolkningen.

Reserapporter av Erika Ewers

Yalla Yalla Ramallah!

- Åh jag älskar honom! Han är så bra! Han är sångare från Irak! Shireen höjer volymen på den låt som precis börjat spelas på radio så rutorna på bilen dallrar. Alla sjunger med, till och med hennes systerdotter. Bilen är knökfull.

Silwans barn

- En ny generation av förlorade ungdomar håller på att växa upp här i Silwan. Jag lovar, hade drogerna funnits bland bosättarnas barn hade problemet varit löst på fem minuter. Så säger Abed, en av våra lokala kontakter från Silwan.

Ett Jerusalem som tillhör oss alla

 Vet du vad jag inte gillar med Jerusalem? Att det är delat, judar och araber umgås inte. Yosef, som jag har sett på avstånd förut men aldrig pratat med, är soldat vid Zaytoun, en av de fyra vägspärrar som markerar var Jerusalem börjar. Yosef fingrar en del på sitt vapen samtidigt som vi pratar.

Musik, drömmar och sopor

- Neeejjj, inte Michael Jackson! utbrister flickorna i kör när jag och min kollega undrar över vilken musik de gillar att lyssna till mest. Alla börjar fnittra hejdlöst och kommer snabbt överens om att Hannah Montana är bra. Zeinab, en av flickorna i gruppen blir ombedd av sin lärare Myriam att sjunga och hon gör det gudomligt bra.