Eva-Marie Håkansson

Eva-Marie Håkansson bor i Höör där hon under 40 år arbetat som mellanstadielärare. Hon har arbetat som rektor och lärare vid Svenska skolan i Cochabamba, Bolivia. Eva-Marie är aktiv i den ekumeniska församlingen Betelkyrkan.

Reserapporter av Eva-Marie Håkansson

Krigare för fred

Att lyssna till Rut från organisationen New Profile[1], eller till Hanna från Machsom Watch[2], att följa en demonstration, där israeliska ungdomar omringar sina palestinska vänner när soldaterna blir för aggressiva, att plocka oliver tillsammans med Rabbis for Human Rights[3], det ger hopp. Ett hopp som vi måste låta växa och förmedla vidare.

Achmed två veckor och hemlös  

De sex militärfordonen kör långsamt genom dalen. Efter dem kommer två stora bulldozers. Kolonnen av fordon kör vidare till nästa uppdrag. Runt berget finns det två familjer till, som kommer att få sina tält demolerade i dag.[1]

Möten i Jordandalen

Om du längtar efter värme, så kan jag rekommendera Jordandalen! Det är en het plats på många olika sätt. Utomhustemperaturen stiger ofta upp mot 50 grader.  Det är också ett strategiskt mycket hett område. Jordandalen är en stor del av Västbanken, nästan 29%. Dessutom ett intressant område för Israel, med gräns mot Jordanien.

Jordbrukare med livet som insats

- Jag arbetar ju bara på min egen mark, ropar Akram när vi möter honom i byn Qusra, där han bor.  Varför kan jag inte få göra det i lugn och ro? Varför ska jag lämna ifrån mig den mark, som har varit min familjs i flera generationer?