Hanna Eklund

Hanna Eklund kommer från Hedemora i Dalarna, men är bosatt i Göteborg. Hon har arbetat som föreläsare och utbildningskoordinator på Stiftelsen Friends i ett antirasistiskt integrationsprojekt. Hon är utbildad genusvetare och socialantropolog och hennes bakgrund finns i Svenska Kyrkans Unga, Stiftsgården i Rättvik och Rädda Barnens Ungdomsförbund. Hon är engagerad i Kristna Fredsrörelsen och håller i ickevåldsträningar.

Reserapporter av Hanna Eklund

Frihetsteatern

Välkomna till Frihetsteatern i Jenins flyktingläger. Det här är en mötesplats för människor från jordens alla hörn som är övertygade om att konst spelar en ovärderlig roll i att bygga ett fritt och hälsosamt samhälle.

Militärräden i byn

Jag har precis lagt mig när telefonen ringer, jag tittar på klockan. Den visar 01.41. Jag hör en bekant röst.

Den mobila kliniken

– Titta, foten har blivit bättre. För två veckor sedan var den alldeles svart. Jag står bland läkare, sjuksköterskor och bybor i trängseln. Jag tittar på den lilla pojkens gråaktiga fot och kan inte riktigt skilja smuts från infektion, men gläds åt beskedet att det går åt rätt håll.

Tre israeler

Under en utbildningsvecka med följeslagarprogrammet får jag möjlighet att lyssna till tre människor. Alla tre är israeliska medborgare, men födda i ett annat land. Ändå har de tre ganska olika åsikter om konflikten och hur det en dag ska bli fred i regionen.