Jenny Nyström

Jenny Nyström från Lund är utbildad statsvetare och har arbetat med bistånd och utvecklingssamarbeten de senaste fem åren. Hon har stor internationell erfarenhet genom att ha bott och jobbat i länder som Ghana, Indien och Kuba. Nu känner hon sig redo att ta sig an uppdraget att arbeta i ett konfliktområde. Att uppleva vardagen på vitt skilda platser är något som alltid tilltalar henne och möjligheten att få dela med sig utav människors livsberättelser.

Reserapporter av Jenny Nyström

Bland bedrägerier och bosättningar

En övergiven kyrkobyggnad utanför Hebron riskerar att hamna hos israeliska bosättare. Det strategiska läget hotar både ett närliggande palestinskt flyktingläger såväl som den stora landsväg som löper utmed området. Lokalbefolkningen talar inte om huruvida sammandrabbningar kommer att äga rum, utan om när. Mitt i allt detta talas det även om inblandning från svenskt håll och det står klart att ryktesspridningen tagit fart.

Att vaggas in i en falsk trygghet

En till synes lugn situation kan inom loppet av några få sekunder förändras till att bli något helt annat. Att dagligen leva under dessa premisser kan inte lämna någon människa opåverkad. Vad blir egentligen normalt i ett liv under ockupation?

Bland förbud och kärlek

På få andra platser i världen är gränser så viktiga som i Israel och Palestina. Men hur ser livet egentligen ut där på andra sidan? Och vad gör man om man råkat förälska sig i fel person? Jag samlar ihop en grupp unga kvinnor jag lärt känna i mitt uppdrag som följeslagare för lite välbehövligt skvaller.

Den israeliske soldaten och jag

Den militära närvaron i Hebron är massiv på grund av stadens uppdelning i israeliskt och palestinskt kontrollerad mark. Som följeslagare är det svårt att undgå kontakt med israeliska soldater och mötena har väckt många tankar hos mig. Här delar jag med mig utav några.

På bröllop i ett palestinskt flyktingläger

En lördag på Västbanken glömmer jag nästan konflikten för en hel kväll. Jag är inbjuden till bröllop, och mina röda naglar hjälper mig att hitta rätt.