Jon Persson

Jon Persson kommer ursprungligen från utkanten av Borås. Han har studerat teknisk fysik och energiteknik i Tyskland för att nu arbeta med solenergi vid Högskolan Dalarna. Jon har genom JAK medlemsbank engagerat sig för folkbildning kring solidarisk och räntefri ekonomi, liksom han har engagerat sig för internationellt fredsarbete med barn och ungdomar inom CISV. En djupare förståelse för den situation konfliktdrabbade människor lever under, och för icke-våld som metod har inspirerat honom till att medverka som följeslagare.

Reserapporter av Jon Persson

Vatten på olika villkor

Ezra är en man som engagerar sig i otaliga projekt runt om i South Hebron Hills. Vi är just på väg hem från Susiya när hans välkända, lite misshandlade vita jeep stannar till bland tälten, och ett gäng med israeliska fredsaktivister klättrar ur.

De tänder ljus

Leah och jag skumpar sakta upp mot Shi’b al Butum i bilen tillsammans med Elad och Aya från organisationen Comet Me [1]. Vi ska titta på det sol- och vindhybrid-system som de installerat och som nu försörjer byn med el.

Masafer Yatta — Firing Zone 918

Härom dagen skrev Ma’an News Agency att den israeliska armén nu stänger alla vägar in till de 8 beduinbyarna i Masafer Yatta, ett område på den sydligaste delen av Västbanken.[1] Byarna kommer att demoleras inom kort om Israels försvarsminister Ehud Barak får sin vilja igenom [8].