Jonathan Österlund

Jonathan Österlund kommer senast från Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte där han jobbade som handledare med en grupp ungdomar, först i södra Thailand och sen i norra Sverige. Dessförinnan jobbade han på Västerås Fria Gymnasium där han var ansvarig för skolans internationella profil samt ansvarade för fältstudieresor till Ghana, Bosnien-Hercegovina och Moldavien. Jonathan har bland annat studerat International Development Studies och African Studies i USA. När Jonathan håller sig hemma befinner han sig på Södermalm i Stockholm och uppskattar då långdistanslöpning, restaurangbesök och att hålla på med musik.

Reserapporter av Jonathan Österlund

”Shooting back”

Familjen Jaloli kör upp med sin slitna pickup till sitt hem i byn Kherbet Al-Hammam och dammet från den torra vägen har knappt hunnit lägga sig innan fadern i familjen hör röster komma från dalgången längre bort. Han inser snart att det är israeliska bosättare som är på väg in i byn — ännu en gång.

”We don’t need sorry”

För herdarna och jordbrukarna i Akkaba väntar en ny arbetsdag på andra sidan muren mellan Västbanken och Israel. Trots att de ständigt är förberedda på att det kan bli problem är det inget som den palestiniern Firas tänker på när han går upp till den unga israeliska soldaten. Denna morgon kommer dock han och ytterligare tre män nekas tillträde till sin egen mark.