Kristoffer Eriksson

Kristoffer Eriksson är uppvuxen i Vaxholm men bor numera i Malmö. Han har en kandidatexamen i kulturgeografi från Stockholms universitet och en masterexamen i utvecklingsstudier från Lunds universitet. Under studietiden har han även gjort en Minor Field Study i Bangladesh och arbetat inom Kriminalvården. Kristoffer sitter i styrelsen för Svalorna Indien Bangladesh. Samma organisation som han gjorde en 6 månaders praktik för 2009-2010, mestadels i Bangladesh. Kristoffer har ett stort intresse för utvecklings-, genus- och jämställdhetsfrågor. Fritiden ägnas åt vänner, träna, vara ute i naturen, läsa böcker och att resa.

Reserapporter av Kristoffer Eriksson

I väntan på en hoppfull framtid

— Se där borta, säger Eid Suleiman, och pekar bort mot den senaste utbyggnaden av den israeliska bosättningen Karmel. Ser ni grävmaskinen och traktorn? De håller på att skapa mer yta för att bygga ut bosättningen. De bryter mot internationell lag genom att bygga på ockuperad mark. När vi bygger rivs allt av IDF. Inget händer när bosättarna bygger.

Skolan mellan fåraherdarnas byar

- Den förra skolan blåste bort efter en storm 2010, det var då vi beslutade om att bygga en ny som skulle stå emot vädrets makter, säger Ahmed, som är rektor för skolan i Susiya med låg röst och fortsätter – för lite mer än tre veckor sedan, den 23 november, fick vi demolerings orden av IDF (Israel Defense Forces) på hela skolan, detta betyder att efter den 16 december kan IDF genomföra ordern att förstöra skolan när de känner för det.