Linnea Karlsson

Linnea är uppvuxen utanför Göteborg men bor sedan fem år tillbaka i Uppsala, där hon studerat och i höstas blev klar med sin masterexamen i hållbar utveckling och sin masterexamen i mänskliga rättigheter.

Linnea är precis hemkommen efter att ha jobbat fyra månader i ett av Greklands  flyktingläger, där hon var ansvarig för deras program för barnen. Linnea har varit intresserad av Israel och Palestina i många år. Hon ser väldigt mycket fram emot att få spendera tre månader i regionen och hoppas kunna lära sig så mycket som möjligt om konflikten. Hon ser särskilt mycket fram emot att få träffa alla människor som lever i denna många gånger svåra och utmanande miljö och hoppas att hon ska kunna dela deras historier med er.

Reserapporter av Linnea Karlsson

Muren som delar livet

Klockan är 04.30 och vi står vid Qalandia-vägspärren utanför Jerusalem. Varje morgon passerar tusentals personer igenom här för att ta sig ifrån Ramallah och norra Västbanken till sina arbetsplatser inne i Israel. Det är tidig morgon men kön är redan lång. Det är omöjligt att veta hur tidigt en behöver börja köa, ena morgonen kan det ta en halvtimme att ta sig igenom de 50 metrarna in på Jerusalemsidan, nästa morgon kan det ta en och en halv timme.