Magnus Persson

Magnus är 28 år gammal, kommer ursprungligen ifrån Kristinehamn i Värmland, och har ett stort intresse för globala frågor. Han har en kandidatexamen i sociologi med inriktning mot internationella studier och med fokus mot säkerhetsfrågor. Ett exempel på det är att han skrev sin examensuppsats om polisreform på plats i Sydafrika. Magnus har också studerat i USA och i Centralamerika. Sedan studietiden har han huvudsakligen ägnat sig åt socialt arbete som frivårdsinspektör på Kriminalvården i Nyköping.

Reserapporter av Magnus Persson

En natt i al-Arub

Följ med hem till familjen Badawi och läs om hur de vaknade mitt i natten av att tungt beväpnade soldater tog sig in i deras hem för att arrestera två av barnen. En händelse som tyvärr inte är ovanlig på Västbanken.

Rädda Susiya

Om ditt hem hotades att rivas av en fientlig armé, om du inte visste vart du skulle ta vägen, och om platsen riskerade att raderas helt från kartan vilken sekund som helst. Vad skulle du ta dig till?

Allas vår framtid

Vad är det egentligen som händer med barnen som växer upp under den här ockupationen? Läs om arresteringar av minderåriga, tårgas och en desperat mamma som försöker få livet att gå ihop.

Från kriget till Sverige

Livet kan ta tvära kast – det vet alla som varit med ett tag. Vändningarna kan bli extra påtagliga om man kommer till världen under militär ockupation. Said var tonåring i Hebron under andra intifadan och hamnade i Västerås där han kör taxi med en israelisk kula i vänster axel.

Attack på Cordoba

Varje vardag bevakar vi följeslagare barn som är på väg till skolan för att rustas inför framtidens utmaningar. Oftast går det lugnt och sansat till. Andra dagar gör spänningarna i konflikten mellan israeler och palestinier att man tvingas skärpa till sig rejält för att följa med i händelseutvecklingen.