Michele Prisco

Michele Prisco bor i Stockholm men kommer ursprungligen från södra Italien. Han har en magisterexamen i internationell rätt och en master i freds- och konfliktstudier/globala studier.

Han har bland annat jobbat med insamling och information och senast med nedrustning och vapenhandel på Kristna Fredsrörelsen. Han har länge varit intresserad av konflikten i Mellanöstern och har tidigarevarit i Israel och Palestina där han jobbade frivilligt för en fredsorganisation.

Michele är övertygad om att ickevåld är den enda vägen till en fredlig lösning av konflikten och genom sin närvaro och solidaritet vill han stödja palestinska och israeliska mänskliga rättighetsaktivister som kämpar för fred.

Reserapporter av Michele Prisco

Itamar Shapira och hans familj

Det är en regnig kväll när jag träffar Itamar Shapira i västra Jerusalem, bara några hundra meter från Gröna linjen. Vi sitter på ett kafé och jag frågar direkt om han tror att den israeliska regeringen efter valet den 22 januari kommer att annektera område C, som Bob Lang, en representant för bosättarrörelsen hade berättat för mig under ett möte i Efrat utanför Bethlehem tidigare samma dag.

Wadi al-Hussein

En dag besökte vi Bassam Jabari, en skomakare som bor i Wadi al-Hussein, området strax bakom Ibrahimimosken i Hebron. Wadi al-Hussein är en dal mellan de två bosättningarna, Kiryat Arba och Givat Ha´avot.[1] Som alla bosättningar på Västbanken är Kiryat Arba och Givat Ha´avot illegala enligt internationell rätt.[2]

Att leva i spökstaden

Shuhada street (Martyrernas gata) är symbolen för nutida Hebron lika mycket som det brukade vara symbolen för gamla Hebron. Idag är gatan helt tom.  Men en gång i tiden var Shuhada street den främsta kommersiella gatan i Hebron som för övrigt är den främsta kommersiella staden på södra Västbanken.[1]