Petter Gustafsson

Petter Gustafsson är uppväxt i Smedjebacken i södra Dalarna. Han har studerat Freds- och konfliktstudier vid Malmö Högskola, och har en masterexamen i utvecklingsstudier från Lunds Universitet. Examensarbetet skrev han om palestinsk identitet, och under april 2011 reste Petter runt på Västbanken för att utföra intervjuer till sin uppsats.

Petter har också varit engagerad i Svenska Freds, och suttit som ledamot i lokalföreningen i Malmö. Utöver sitt engagemang i fredsfrågor är Petters största intresse fotboll, och han hoppas lära känna den lokala fotbollskulturen under sin tid i området.

Reserapporter av Petter Gustafsson

"Fotboll vet inga gränser"

Hapoel Tel Aviv är historiskt en av de stora klubbarna i Israel. Klubben har vunnit ligan 13 gånger, och man har många supportrar i landet. Hapoel Tel Aviv är dock en klubb som har andra mål än att bara vinna pokaler, de vill också påverka situationen de verkar i.

Varje kastad sten är ett misslyckande

I ett hus i Tel Rumeida, granne med Hani Abu Heikel, pågår alltid aktiviteter. Här ryms föreningen Youth Against Settlement, som aktivt arbetar för att få ett slut på ockupationen.

En vardag med ickevåld

Överallt i Hebron möter man människor som kämpar, som aldrig ger upp, som ägnar sina liv åt en kamp som ibland kan verka hopplös. De gör det för att de inte har några andra alternativ. Hani Abu Heikel är en av dessa personer.

27 skolelever gripna i Hebron

Det är onsdag morgon i östra Hebron. Innanför en israelisk vägspärr löper en lång väg. Vid denna tid på morgonen är den full av barn. Längs vägen ligger fem olika skolor, och kors och tvärs springer barn för att inte komma försent till den första lektionen. Ur en smal gränd strömmar plötsligt tjugo israeliska soldater.De börjar gripa barn på vägen, barn som är på väg till skolan.

Vad är du lilla barn?

Två pojkar bor på samma gata. De kanske till och med bor i samma hus. De är lika gamla, håller kanske på samma fotbollslag, och båda tycker om samma dataspel. En är israelisk bosättare. Den andra är palestinier. Om de begår exakt samma brott på exakt samma plats kommer de dömas av olika rättsystem, efter olika lagar, och till olika straff.