Sofie Hedman

Sofie Hedman kommer från Enskede i södra Stockholm. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap och internationell rätt från Stockholms universitet och Försvarshögskolan samt en journalistutbildning från Poppius journalistskola. Vid sidan av studierna har Sofie ett stort engagemang inom Svenska Afghanistankommittén och som skribent för Utrikespolitiska Föreningen i Stockholm. Hon skriver, fotograferar, målar och reser gärna och ser fram emot många spännande möten med människor i Israel och Palestina.

Reserapporter av Sofie Hedman

”Jag ber inte om något stort. Bara om fred”

— Det värsta med ockupationen är att vi inte kan röra oss fritt. Inte ens på Västbanken, säger Sahar Tarawah, som är tjugo år och bor en bit utanför Hebron.  Hon är en av de unga kvinnor som jag träffat för att fråga hur de upplever det är att leva under ockupation.

Med ögon, öron, röst och en penna – i helvetet

Hebron är en stad med 160 000 invånare, belägen på södra Västbanken. Husen ligger utspridda som vita, fyrkantiga sockerbitar över det kuperade landskapet och de flera tusen år gamla gatorna och gränderna som utgör stadens kärna, myllrar ofta av liv.