Susanne Blatt

Susanne är präst i Svenska kyrkan och har senast varit verksam i Tyska S:ta Gertruds församling i Stockholm. I hennes familj är andra värdskrigets lidande fortfarande ett levande minne vilket gjort att hon varit engagerad i fredsfrågor sedan unga år. Hon har sjukhusprästutbildning och har även arbetat med ekumeniska organisationer och initiativ. Susanne arbetar även med människor som har migrationsbakgrund och stödjer enksilda och familjer i deras sociala och andliga liv. Som följeslagare vill hon genom sin närvaro förmedla hopp. Hon vill dela livet under ockupation, se och höra för att kunna berätta för andra. Hon vill också se vilka tillfällen det finns i religionsmöten att stärka arbetet för fred.

Reserapporter av Susanne Blatt

När jag sjunger känner jag mig säker

En oväntad klang i den katolska mässan väcker mitt intresse för kvinnliga sångröster i Bethlehem. Jag får lära känna syster Laudy, en nunna utbildad på musikkonservatoriet, och Shirin Hasboun, en ung jurist från universitetskören.

Mardröm eller den stora vinsten?

Den 42-årige Nidal Abu Hamed berättar om sin vardag som palestinsk byggarbetare i Israel. Många avundas honom men han känner sig bara trött. Hans arbetsdag börja klockan 2 på natten när han ska börja köa vid terminalen 300 som är gränsövergången från Bethlehem till Jerusalem.

En by återuppstår

Kan man bo i en ruin? Att kunna bo kvar på sin egen mark är det viktigaste för Muhammad Saher. Han lever ett enkelt och ganska ensamt liv med sin lilla familj i Shoshahle. Än så länge, för här ska historiska hus återställas och deras ägare ska återvända.

I Aida flyktingläger

En dag besöker hela Bethlehem teamet flyktinglägret Aida i Bethlehem. Livsvillkoren är svåra men det finns vilja, kreativitet och uthållighet bland de som bor där för att inte förlamas av situationen.

Ung i två världar

Tarek al-Zoughbi har möjligheten att lämna sitt hemland Palestina för USA. En chans som många unga palestinier skulle välja. Men det finns drömmar om en framtid här trots allt, och skäl för att stanna.