William Ek-Uvelius

William arbetar till vardags som dokumentärfilmare med fokus på mänskliga rättigheter och jämlikhet. Han har bland annat arbetat med barns rättigheter i Uganda och med kvinnors rättigheter i Israel och Palestina. William har studerat ickevåld, genusvetenskap, religion och konflikt samt internationella relationer och ser framemot att kunna nyttja det teoretiska i praktiken . Han tror på att se individen och att det är enda sättet för förändring. William ser framemot att komma nära inpå de människor som ofta bara försvinner i statistiken som offer och förövare. Han ser framemot att kunna sprida information om dessa människor, just för vem de är utan att dela in dem i några fack.

Reserapporter av William Ek-Uvelius

Så mycket mer än en fotbollsmatch

Andra avsnittet av podcasten Följeslagaren handlar om en fotbollsmatch mellan två byar som har mycket gemensamt. Umm al-Kheir och Susiya står båda inför husrivningsorder, men invånarna ser den här matchen som ett sätt att utöva frihet och tänka på annat, även om omgivningen alltför ofta gör sig påmind ändå.

Reserapport som podcast

Den 15 februari startade äventyret, mitt uppdrag som följeslagare. Jag befinner mig i Yatta, beläget i södra delarna av Västbanken. Mitt sätt att berätta om uppdraget är via en podcast som hädanefter kommer uppdateras ungefär varannan vecka.