Vill du bli följeslagare i Palestina och Israel?

Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du skicklig på att informera och inspirera, och vill verka för rättvisa och fred? Då kan du vara en av dem vi söker för att sända ut som ekumeniska följeslagare till Palestina och Israel. Vi rekryterar följeslagare två gånger per år. Nästa rekrytering sker under våren 2017. 

Sista ansökningsdag 12 mars.

Utresa i juni eller augusti 2017.

EAPPI, Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel, startades av Kyrkornas Världsråd år 2002 som en respons på en förfrågan från lokala kyrkoledare i Jerusalem om internationell närvaro i konflikten.

Följeslagare reser från hela världen till Israel och Palestina med syfte att genom sin ickevåldsliga närvaro vidga handlingsutrymmet för utsatta grupper och ge hopp och stöd åt människor som verkar för fred och försoning. Från Sverige har över 300 följeslagare sänts ut sedan programmets start.

Som följeslagare vistas man under tre månader i Israel och Palestina på någon av programmets sju placeringar som arvoderad frivillig. På plats arbetar och bor man i internationella team med människor med blandade åldrar och bakgrunder, vilket ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga.

Inför uppdraget utbildas och tränas följeslagarna i Sverige och i Jerusalem. I fält samlar följeslagarna sedan information och skriver rapporter för att i sina hemländer sprida kunskap om vad som händer i området, och för att öka engagemanget för fred och stärka folkrätten.

Efter hemkomst genomför följeslagaren ett obligatoriskt informationsarbete, där den sökandes egna nätverk har stor betydelse.

Vi söker dig som

– Talar och skriver flytande engelska och svenska
– Har relevant utbildning för uppdraget
– Har relevant arbetslivserfarenhet för uppdraget
– Har god självkännedom och erfarenhet av arbete i team
– Har dator- och teknikvana
– Har utlandserfarenhet
– Har kunskaper om Israel-Palestina konflikten
– Har kunskaper om folkrätt och mänskliga rättigheter
– Har erfarenhet av/kunskap om informations- och påverkansarbete

Meriterande är om du har

– Erfarenhet av ideellt och/eller kyrkligt engagemang i Sverige
– Ett brett nätverk för spridande av information
– Kunskaper i arabiska eller hebreiska

Personliga kvalifikationskrav

– Personlig mognad och ödmjukhet
– God samarbetsförmåga och flexibilitet
– God stresshantering
– Problemlösande och analytisk förmåga

Du behöver dessutom vara fullt frisk. För att bli aktuell som följeslagare måste du vid utresan ha fyllt 25 år, och du bör inte ha fyllt 70 år.

Ansökningsformuläret ska fyllas i av sökanden, på engelska. Vi vill även ha tre ifyllda referensformulär. Vi värderar en noggrant ifylld ansökan samt referensbrev inkomna i tid. Referenterna kan välja om de vill fylla i den svenska eller engelska blanketten ovan, och de skickar själva in handlingen. Alla handlingar skickas till ansokan@skr.org. Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post. Vi behöver din ansökan senast den 12 mars!

Klicka på länkarna nedan för att ladda hem ansökningshandlingarna.

EAPPI Application Form March 2017

EAPPI EA reference form

Referensformulär svenska

Instruction reference form

Obligatoriska intervju- och informationsdagar kommer för dem som vi väljer att kalla att äga rum i Stockholm den 4 och 5 april.

Under 5-7 maj samt 29 maj-3 juni 2017  har vi totalt nio obligatoriska utbildningsdagar (en helg + en vecka) för de rekryterade följeslagarna.

Grupp 66 kommer att vara ute juni – september 2017 och grupp 67 är i fält augusti – november 2017.

Vid frågor ring 08-453 68 00. Mer information om programmet finns också på den internationella hemsidan: www.eappi.org

Antagningen till kommande grupper i följeslagarprogrammet görs alltid under förutsättning att finansiering fortsatt erhålls från följeslagarprogrammets finansiärer.

Följelsagare i Palestina och Israel

Om följeslagaruppdraget

Läs svaret på ett antal vanliga frågor. Följ också våra följeslagare på twitter och instagram.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Förnamn:

    Efternamn:

    E-post: