Hebron med sina drygt 200 000 invånare är den största staden på södra Västbanken.

Hebron är en central plats för både judar och muslimer, eftersom det är platsen där de tre stora patriarkerna Abraham, Isak och Jakob är begravda. Av samma anledning är det en omstridd plats, präglad av konflikt. I gamla staden i Hebron, intill patriarkernas grav, finns en bosättning, där det bor omkring 700 israeliska bosättare. Bosättningen ligger i ett område kallat H2 som står under israelisk militär kontroll. Området har omkring 40 000 invånare och omfattar cirka 20 procent av staden Hebron.

Många av de problem som följeslagarna i Hebron möter handlar om rörelserestriktioner och vägspärrar i och omkring området H2, som har blivit som en stad i staden. Det är också vanligt med husrivningar och tvångsvräkningar av palestinier som bor i området H2.

Följeslagarna i Hebron följer med palestinska barn i till skolan, förbi militärer och vägspärrar, för att genom en synlig internationell närvaro skydda barnen från trakasserier och våld från bosättare.

Behovet av internationell närvaro är stort, och följeslagarna i Hebron är på plats för att se vad som händer, men också för att visa att de, och världen ser.