— För en stund sedan begravdes Zakaria Abu Araam här i Yatta i det ockuperade Palestina.

Omkring tusen män följde den öppna kistan till graven, där poliser i snitsiga uniformer sköt salut med sina automatvapen och luften fylldes av ”Allah är stor” Zakaria Abu Araam dog igår. Han sköts av israeliska armén.I nättidningen Israel National News, beskrivs han som ”terrorist”.[1]

Så här gick det till när Zakaria dog: IDF [2] gick på eftermiddagen den 8 mars in i Yatta, som ligger i ett A-område, för att arrestera Khaled Mahamrah.  Han ingick i den grupp fångar, som släppts i utbyte mot den kidnappade, israeliske soldaten Gilad Shalit och misstänktes [3] för samröre med en terroristorganisation, vilket strider mot villkoren för hans frigivning.

När de israeliska soldaterna omringade Mahamrahs hus, attackerade en palestinier, Muhammad Rashad, en av soldaterna och skar honom i halsen med en papperskniv. Soldaterna öppnade eld och sårade knivmannen i höften. En av kulorna gick in i Zakaria Abu Araams vänstra öga och ut genom bakhuvudet. Han dog omedelbart. Att döma av blodpölarna stod han inte mindre än 35 — 40 meter från skytten.  Och tittade på och var – för att använda den slitna frasen – på fel plats vid fel tillfälle. Zakaria Abu Araam blev 17 år gammal.

Den israeliska militären kommer att undersöka omständigheterna kring hur Zakaria Abu Araam dog, men följande frågor kommer inte att få något svar:

1. Hur är det möjligt, att israelisk militär kan gå in i ett A-område, d.v.s. ett område som administreras av den Palestinska Myndigheten?

2. Hur är det möjligt att den israeliska militären kan ringa den palestinska polisen och beordra den att hålla sig inomhus tre timmar?

IDF medgav för några några dagar sedan, att Zakaria Abu Araam dödades av en förlupen kula. [4]

1. www.israelnationalnews.com 2. Israel Defense Forces, Israels försvarstyrkor, den engelska, officiella beteckningen för Israels armé. 3. www.israelnationalnews.com 4. www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153597#.T2L9p2D

Fler rapporter